HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2011.12.21. 09:15 mereibinet

Egér-para

Címkék: játék fejlesztés online játék segédeszköz

Korábbi bejegyzésekben ajánlottam néhány online játékot, amit sérült gyerekekkel is kiválóan lehet játszani. Igyekeztem olyan játékokat összeszedni, ahol leginkább csak a szóköz billentyűt kell használni. Vannak azonban olyan jópofa játékok, ahol nem elég a billentyűt nyomkodni - és ugyan miért fogjuk vissza a gyerekünket, ha ügyesebb annál, hogy csak csapkodja a billentyűket? Ezért olyan játékokat is kerestem, amit egérrel kell játszani. Itt Angliában lehet kapni spéci egeret - switch-et -, ami egy nagy piros/sárga/stb. gomb, amit lehet tologatni, és csak jobb egér gomb funkciójú, hatalmas klikkelő szerkezet van rajta.

Mivel ilyen egér nem mindenhol elérhető, ezért szeretnék segítséget nyújtani abban, hogy lelkes gyermekünk ne akarja/tudja használni a  normál egér jobb gombját. Így elkerülhetjük, hogy gondot okozzon a számítógépünkön, és gyermekünk is elkerülheti, hogy összezavarodjon.

"AlapEgér"

A BasicMouse Software egy olyan alkalmazás, ami megakadályozza, hogy gyermekünk (vagy más akadályozott ismerősünk) használja az egér jobb gombját:

http://www.basicmouse.com/latest/kiosk-software

A kék pöttyben levő fehér nyílra kell klikkelni, letölteni az ingyenes verziót, és már vadulhat is a gyerek...

Svéd változat

Ha valakinek az alapegér nem lenne szimpatikus, létezik a svéd cég, akiknél szintén letölthető a jobb gomb inaktiváló program. Íme:

http://www.anycom.se/download/

Itt a "OneButton" szövegre kell klikkelni, és már mehet is a letöltés!

És ha már ennyit beszéltünk a játékokról, akkor egy kis plussz! :))

 

http://www.bbc.co.uk/cbeebies/green-balloon-club/games/green-balloon-club-whatsthatnoise/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr203477395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása