HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.10.15. 11:46 mereibinet

Lakókocsi

Címkék: segédeszköz nyári szünet elfogadás

A hétvégi hosszú és kissé száraz bejegyzés után, most álljon itt egy kis érdekesség.

Nyáron nagyon sok eltérő dolgot lehet tapasztalni itt az angol riviérán abban, hogyan is viszonyulnak sérült embertársaikhoz az angolok. Mivel a nyári szünet nagy részét mi most nem itt töltöttük, ezért ebből kevesebbet észleltünk, mint tavaly augusztusban. De álljon itt ez a két kép, ami azt ábrázolja, ami nekem szokatlan volt. Az utcán előttünk valamelyik nap ez a látvány fogadott:

001 (800x580).jpg

Ami ugye nem nagy cucc, mert ki ne látott volna már lakókocsit. De a közelebről szemügyrevesszük az autó hátulját, akkor látjuk, hogy ez azért még sem annyira hétköznapi nyaraló-alkalmatosság:

002 (579x800).jpg

A szöveg pedig a következő: "Figyelem mozgássérült utas az autóban! Kérjük, hagyjon szabadon legalább 8 lábnyi helyet az ajtónál, hogy be tudjak szállni a kerekesszékemmel!" (Alatta a reklám: "Isten újrahasznosít, tégedis porból/hamuból alkotott :))

Ebben az egyetlen matricában nekem két nagyon fura dolog van:

1. Életemben nem gondoltam volna arra, hogy egy mozgássérült egyénnel el lehet menni nyaralni, mondjuk egy elég drága szállodán kívül is, ahol ugye figyelnek arra, hogy mindenkinek megfelelő legyen az ellátás. Azt hogy ráadásul ilyen mobil módon is lehet, azt meg aztán végképp nem!

2. A felhívás, hogy hagyjanak elég helyet a be- és kiszállásra. Nem maga a matrica, mert ilyet akár még házilag is nyomtathatnánk otthon. Maga a tény, hogy figyelembe is veszik! Nemcsak lakóautókra lehet ilyen matricát kapni, hanem nekünk is ajánlották, hogy tegyünk fel az autóra valami hasonló matricát, az autónk oldalsó ajtajára, ahol Zsombort pakolom be és ki. Eddig igazán nem is foglalkoztam vele, mert még mindig a magyarországi hozzáállás működik bennem, hogy ugyan ki venné figyelembe.

Gyorsan utánna is néztem, milyen matricák közül választhatok. Íme a kedvenceim:

autó matrica3.jpg

"Sérült tanuló és büszke is rá"                                        

autó matrica1.jpg

 "Sérült gyerkőc spéci viselkedéssel"

autó matrica2.jpg

"Sérült 'pimasz majom' (kedveskedő becézés) az autóban!' 

autó matcia4.jpg

"Kérlek, ne parkolj túl közel, mert kerekesszéket használok!"


A két utolsó az abszolút befutó, a cheeky monkey-s itteni, a fegyverest pedig Magyarországi használatra gondoltam :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr594849374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása