HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.07.16. 13:16 mereibinet

Osztálykirándulás

Ilyen sem volt még Zsomborom életében. Illetve az alatt a néhány hónap alatt, amíg otthon járt iskolába, voltak állatkertben, meg hasonló rövidebb kiruccanásokon, de kifejezett osztálykirándulás nem volt.

Most viszont igen :) Az érdekessége az számomra, hogy nem úgy működik ez sem, mint a magyar osztálykirándulásokon - hogy az egész osztály egyszerre, egyhelyre együtt megy. Itt - mivel különböző képességű gyerekek vannak összecsoportosítva egy osztályba - szintenként más-más a program. A "kezdők" egynapos kirándulásra mennek, a köv. szint kétnaposra, aztán jön a háromnapos szint, végül a legügyesebbek, legnagyobbak már négy napra mennek kirándulni. Ez úgy indul, hogy mindenki egyszerre egy helyre megy. Aztán délután hazamennek azok, akik csak egy napra jöttek, a második nap délután hazamennek a kétnaposak, és így tovább, szépen fogy-fogyogat a létszám.

Zsomborom egy napra ment - szerencsére -, mert a szervező tanár úgy emlékezett, hogy ő még csak másodikos (pedig már nagy harmadikos), és így az egynaposba sorolta be. Még jó, mert kaptam volna a frászt, hogy aranyom az otthon biztonságos melegéből - és ágyából - elviszik őt valahová, ahol ott aludjon, idegenek között. Huhh! De ne aggódjak - mondta Julie tanárnéni - jövőre majd bepótoljuk. Nagyon megnyugtatott...

A kirándulás első, és Zsombor számára egyetlen napja itt kezdődött, a Pennywell Farmon. A farmokat angliában úgy alakítják ki, hogy azok egyben szórakoztató központok is. Mivel a mezőgadaság itt sem tartozik a sikerágazatok közé, ezért a gazdák berendezkedtek egyfajta falusi túrizmusra, falusi vendéglátásra is. Vannak kisebbek és nagyobbak is. A Pennywell a nagyobbak közé tartozik, és elsősorban állattartással foglalkoznak - no meg szórakotatással. Van itt törpe malac, póni, kecske, nyúl, szamár, vadász sólyom. Ugyanakkor lehet traktort vezetni, sövény labirintusban kóborolni, megcsodálni a modern napkollektorokat. Találni itt játszótérként is funkcionáló kilátót, óriás trambulinokat, és mindent ami szem szájnak ingere, és még belefér a farm-szórakoztatás kereteibe. Hát ide kirándult a gyerkőc. Nagyon boldogan és nagyon fáradtan ért haza.

pennywell.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr114659706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása