HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.02.17. 11:32 mereibinet

A műsorvezető

Címkék: szabadidő hétköznapok elfogadás

Ismét egy olyan dolog, amit eddig még nem tapasztaltunk. Amikor esik az eső - itt elég sokszor előfordul így télvíz idején -, akkor előkerül a TV. Mivel a kicsiknek szóló Cbeebies csatorna nagyon színes, valamint van külön "spéci" gyerekeknek szóló műsor (Something special), ezért ezt a csatornát elég gyakran nézzük. A minap mire figyeltem fel? A műsorvezetőre... Itt a műsorok felvezetése is énekkel, tánccal történik. És mikor az egyik műsort harangozta be a műsorvezető, és közben táncolt, észrevettem, hogy az egyik keze könyéktől lefelé hiányzik. Látszott, hogy nem levágták, hanem így született. Ennek ellenére - vagy éppen ezért (?) - szerepel a TV-ben, a legkisebbeknek szóló csatorna műsorvezetőjeként.  Íme: 

Olvastam, hogy azért voltak olyan szülők, akik felháborodva telefonáltak be a csatornához, hogy a gyerekük megijedt Cerrie-től (így hívják a műsorvezetőt), vagy hogy rosszat álmodtak éjjel amiatt, hogy sérült embert láttak a TV-ben. Ezekre a megjegyzésekre azonban a többi szülő védelmébe vette Cerrie-t, és sokkal több támogató telefon, email, stb. érkezett annak érdekében, hogy ne vegyék le a műsorról Cerrie-t. Tehát itt is vannak olyan szülők, akik nem tudnak kezelni egy-egy helyzetet, viszont úgy tűnik, sokkal több, aki pozitívan látja a sérült embereket, és támogatja, hogy a sérült gyerekek lássák, milyen lehetőségeik vannak az életben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr824123297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása