HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.03.08. 19:39 mereibinet

Családi nap

Címkék: programok spéci iskola

Ma délután a györkőc üzenőfüzetében levélke volt. Ezek a levelek szinte mindennaposak, hol az iskola hírlevele, hol a leközelebbi "coffee morning" - kávé reggel - esedékes időpontja, és témája van leírva, hol rendezvényekről értesítés, stb. stb.

A kávé reggel egyébként havonta egyszer van, amikor összegyűlnek a szülők és az iskola részéről a "pastoral services" emerkéje (talán lelki támogatási(?) szolgálatként ferdíteném). Reggel tízkor beballagunk a suliba, leülünk egy külön helyiségbe, ott kapunk teát, kávét, sütit, és el kezdünk beszélgetni. Az összejöveteleknek mindig van egy - vezérfonalat megadó - témája, de aztán úgy is felmerül a témával kapcsolatos egyéb kérdés, probléma, és akkor már arról is beszélünk. Az iskola így első kézből tudja, hogy a szülők mit szeretnének, milyen ötleteik vannak. Nagyon tetszik, hogy az iskola a szülőkre tekint úgy, mint "szakemberekre", mondván, hogy ők azok, akik születésüktől kezdve, éjjel nappal együttvannak a sérült gyerekükkel. Így tőlünk várják az építő javaslatok, ötleteket, és jegyzetelnek is szorgalmasan.

No, de visszatérve a mai levélkére, többszörösen is ledöbbentem. Sorolom:

1. Nemrég volt a könyvnap, ezen alkalomból minden gyereknek küldtek egy 1 fontos utalványt, amit könyvvásárlásra fordíthat.

2. Megkérik a szülőket, hogy ha online vásárolnak adott "üzletekben" (pl. Amazon, Ebay, Tesco, stb.), akkor legyünk szívesek az oldalon működő "giving machine" részen keresztül jelöljük meg Zsombor iskoláját, mert így a mi vásárlásunk után az iskola adományt kap. Ez nekünk semmi plusz kiadást nem jelent, az iskolának viszont bevétel. (És az emberek vásárolnak online: az áruk olcsóbbak, mint a boltban, a posta nem drága, viszont megbízható)

3. Meghívó "Családi napra". Az iskola szeretettel meghívja a szülőket és a gondozókat*, a sérült gyerekeket és a sérült gyerekek testvéreit egy családi napra. A program: kibérelnek egy termet egy moziban (földszinti, kerekesszékkel megközelíthető), ahol csak a mi iskolásaink és családjaik megnézhetik a The Muppets filmet. Filmvetítés után pedig mindenki hivatalos a közeli étterembe egy svédasztalos ebédre. Mindez - természetesen - a családoknak nem kerül egy penniébe sem. Ledöbbentem? De le ám! Persze megkérdeztem nagyobbik fiamat, hogy szeretné-e, hogy elmenjünk? Szerintetek mit válaszolt? És ez is egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a nem sérült gyerekek találkozzanak sérült gyerekekkel, lássák, hogy a testvérükön kívül is vannak sérült gyerekek, és ők sem csodabogarak.

restaurant.jpg

A képen az étterem játszótere látható. Beszámoló következik a Családi nap után.

* Gondozó: azért említi külön a gondozókat (bár a szülő is gondozó), mert nagyon sok "Foster parent" (nevelőszülő) van, aki sérült gyereket nevel, gondoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr844298285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása