HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.04.07. 23:27 mereibinet

10 dolog, amiért jó, hogy a fiamnak CP-je van

Avagy örüljünk a Húsvétnak és az életnek... Íme a lista:

  1. Minden apró fejlődésnek nagyon lehet örülni.
  2. Zsombor példát mutat kitartásból, türelemből. Én, ha szeretnék valamit (akár megvenni, akár megtenni), azt azonnal akarom, és ha esetleg nem megy, akkor nagyon nyűgös tudok lenni. Zsomborom kitartása, szívóssága és türelme, azonban engem is tanít, alakít. Drágám több mint egy évig gyakorolta a földönülésből-kapaszkodás-nélküli-felállást, egy-egy alkalommal akár tíz-tizenötször is nekifutva, elesve, újranekilátva, és csak nagyon ritkán, a nagyon sokadik sikertelen próbálkozás után tört el nála a mécses. Kitartásból, szorgalomból nagyon sokunknak példát mutathatna.
  3. Zsombornak már eleve van egy "beépített" képessége, amitől egyedinek és különlegesnek érezheti magát.
  4. Nem kell konditerembe, jógaórákra, stb.re járni, ez mind megoldott házilag. Így nem kell elautózni a legközelebbi teremig, nem kell a többi anyuka/leányzó előtt bemutatni a legtrendibb kondi cuccost, műkörmöt, csini bugyit. Mindezt meg tudom oldani szakadt, kaja-foltos lestrapált otthonkában, és mégis a karizmom úgy feszül, mint aki ezret nyom gáton... asszem így mondják.
  5. Már eleve beletartozik egy közösségbe. Már szinte attól a pillanattól, hogy megtudtam, gond van Zsomborral, már be is került egy közösségbe (a Gézengúz Alapítvány közösségébe), és nemcsak bekerült, de ott szeretettel fogadták, támogatták, elfogadták, és ahol sok nagyszerű emberrel ismerkedhettünk meg.
  6. Kerekesszékes parkoló. Hát hogy a fenébe ne! Eszméletlen sok előnnyel jár. Minden épület bejáratánál a legközelebbi a parkolók egyike a miénk. Ingyenes - bárhol! Ez a hely széles, kényelmesen le lehet parkolni (bénázó sorfőrnek is), ki lehet nyitni az ajtót úgy, hogy nem vágod neki a szomszéd autó ajtajának (illetve fordítva)
  7. Frissen tartja a reflexeimet. Az elmúlt (közel) 8 évben még javult is a reflexem megboldogult fiatalságomhoz képest: röptében kapok el szinte minden repülő tárgyat, gyereket, UFO-t.
  8. Biztosítja az életfogytig tartó tanulást - mind magának, mind nekem. Szinte minden hónapban új dolgokat kell tanulnom mostanság: jobbos autó vezetése, orvosi szakkifejezések angolul, jelbeszéd, spéci eszközök használata, Makaton, stb.
  9. A normálistól eltérő izomtónusa és a kisbabás fejlettsége sokkal aranyosabbá teszi őt, mint egy átlag (közel) 8 éves gyerkőc. Mindennek nagyon tud örülni, amit hatalmas mosollyal ad a világ tudtára. Ezen a mosolyon látszik, hogy az átlagtól eltérően széles, de mi a gond egy hihetetlenül nagy mosollyal?
    232.JPG
  10. Lehetővé teszi, hogy a világot egy teljesen más szemszögből is lássam. Állítólag nagyon fontos, hogy mindent több szempontból is megvizsgáljunk, mielőtt döntünk, ítéletet hozunk,stb. Kisebbik fiam által nekem ez mindennapos rutin - meglátni dolgokat az egyik gyerekem szemszögéből, ugyanakkor vizsgálni a másik gyerkőcöm szempontjából is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr64370428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása