HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.05.30. 11:44 mereibinet

Tömör gyönyör

Címkék: fejlesztés segédeszköz civil szervezet szenzoros fejlesztés

Ismét valami fenemód klassz dolog történik velünk. Ismét egy olyan szolgáltatás, ami a magyar gyerekeknek (és családjuknak) is nagyon elkellene. Ez a dolog a játék könyvtár. OK, tudom, hasonló már van otthon is, de ez kifejezetten sérült gyerekek (és családjuk) spéci "játékaira" összpontosít. Miért is tettem a játékokat idézőjelbe? Mert ezek nemcsak játékok, hanem elsősorban fejlesztő eszközök. Létezik egy jótékonysági szervezet, amelynek van egy könyvtár része - itt hagyományosan könyveket, CD-ket, DVD-ket lehet kölcsönözni, de kifejezetten a sérült gyerekek, felnőttek "szakirodalmát", szépirodalmát, gyerek irodalmát találjuk meg itt -, és van a játék könyvtár része, ahol viszont nagyon klassz cuccokat lehet kölcsönözni. Igaz, hogy várólistás a dolog, mert nagyon nagy az igény rá, de azért nem éveket kell várni.

Hogy milyen dolgok is vannak itt? Íme néhány példa, a teljesség igénye nélkül - a katalógus ugyanis 13 oldalas.

Sapkával irányított Toyota versenyautó (ez az abszolút favorit :) Dream_Racer_toyota.jpg

Buborék lámpa

UV-s készlet bőröndben

Zenélő, csillogó kupola switch kapcsolóval (musical sparkly dome with switch)musical dome.jpg

Üvegszálas lámpa

Látásfejlesztő doboz (visual sensory tub)

Csili-vili csoda (Glow Show)glow show.jpg

És még sorolhatnám nagyon sokáig, de most inkább bemutatom azt, amit mi kaptunk meg tegnap, és természetesen rögtön ki is kellett próbálni. Ez az ún. "Sensory in a suitcase" szabad magyar fordításban érzékelős cuccok bőröndben. Hogy ez mit is takar? Felsorolásképpen: space projector (űr projector), száloptikás óriáslámpa 2 m-es szálakkal, disco gömb, UV lámpa hozzátartozó uv-fényben világító csövek, rudak, stb. aroma olaj "párologtató", babzsákok, nyomogatható, sípoló sünik, esőcsináló, tojás shaker, állat formájú tükör, fluoreszkáló labda, LED labda, relaxáló hang CD, vibráló kígyó.... Jaj, ne tessék semmi OLYANra gondolni... Ez egy masszírozó cső, ami vibrál (no, ez sem vitt távolabb a témától). Szóval nyak, hát, láb masszírozására szolgáló eszköz, ami a vibrációval masszíroz. No, így talán...

Ezek így nem sokunknak mondanak valamit, ezért bemutatom a bőröndöt: fibre optic lamp.jpg

Én is készítettem néhány képet, de tényleg csak néhányat, mert inkább én is élvezkedtem. Majd szépen sorjában bemutatom a kapott cuccokat. Most elsőnek a kétméteres üvegszálas lámpát ismerhetitek meg gyerekeim közreműködésével. Íme a lámpa működés közben:

007 (800x600).jpg

008 (800x600).jpg

009 (800x600).jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr274554518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása