HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.04.19. 15:26 mereibinet

Etetőszék és egyéb állatfajták

Még a blog hajanlán írtam, hogy azért itt sincs kolbászból a kerítés. Nos, most erre következik egy példa:

A teljesség kedvéért egy icipici történeti áttekintés. Gyerekek augusztusban jöttek ki Angliába. Zsombor abban a pillanatban bekerült a rendszerbe, kaptunk mindenféle tájékoztatást, stb. Októberben iskolába került a gyerkőc (most csak Zsomborról van szó), és ezzel egyidejűleg lett OT-nk is, aki a szükséges segédeszközöket intézi. Még otthonról elhoztuk a külföldről beszerzett spéci etetőszéket, mondván, hogy az nagyon szükséges, ne legyünk nélküle. Még októberben felkeresett minket az OT-s hölgy - nevezzük egyszerűen Kate-nek, megnézte az etetőszéket, és megszervezte, hogy a gyártó cég területi képviselője szemügyrevegye az alkalmatosságot, és megállapítsa, milyen változtatásokra van szükség. Novemberben meg is érkezett a képviselő. Szétszedi a széket, nézegeti, mondja, hogy nagyon lötyög. Meghúzza a csavarokat, de a szék még mindig túl ingatag. Azon kívül nem lehet teljesen a földig - illetve a váz aljáig - leereszteni az ülőrészt, ezért emelnem kell a gyerkőcöt, hogy bele tudjam ültetni. Ez tarthatatlan, mert tönkre fog menni a derekam - mondja ő. Megállapítja, hogy rossz helyen van a gyerkőcöt rögzítő biztonsági pánt, ugyanis ez a gyerek hasánál megy keresztbe. Ez egyrészt kényelmetlen a gyereknek, másrészt veszélyes, mert ki tud csúszni Zsombor az ülésből. Át akarja fűzni, erre kiderül, hogy ez oly régi darab, ahol nincsenek még a mostani szabványnak megfelelő helyen lyukak. Túl sok a probléma, így felhívja Katet, hogy mi legyen. Toldozgassa, foldozgassa a kissé ódon székünket, vagy rendelünk egy újat. Kate válasza, hogy hagyjuk ezt a régi(sége)t, inkább szerzünk újat.

Nos, eddig a történeti áttekintés. Telnek-múlnak a hónapok, szék sehol, info annyi, hogy egyelőre nincs megfelelő szék. Tavaszi szünet előtt - áprilisban elején felhív Kate, hogy minden rendben, sikerült szereznie egy high-low chairt (magyarul etetőszéket), igaz, egy kicsit nagyobb, mint ami nekünk feltétlenül szükséges, de csak egy fél számmal. Így végre megérkezett - közel 5 hónappal az igénylés után - az etetőszék. Azaz valami más. Nekünk ilyenre lett volna szükségünk:

018 (768x1024).jpg

Helyette kaptunk egy ilyet:

wombat.jpg

A különbségek:

  1. Az alsó felnőtt méret, Zsombor le sem tudja lógatni róla a lábát. A térde valahol az üléslap közepén volt.
  2. Nincs oldaltámasz. Az én Houdini gyerekemnek ez még egy szabadulási lehetőség.
  3. Nincs tálcája (evésterápiás fejlesztésnél külön kiemelték, hogy tálca kell)
  4. Ezt még annyira sem lehet leengedni, mint a mi kis csotrogányunkat, így még nagyobbat kell emelnem.

Mikor néhány órával később Kate meglátta a széket, sikkantva hátraugrott. Kezét a szája elé kapta, és Oh, my god, what's this felkiáltással azonnal rohant a telefonjáért, hogy felhívja a szállítócéget. Nos, a szék percek alatt eltűnt, és azóta is hűlt helye.

De ezt nem panaszként írtam le, csak legyen már valami negatívum is, mert még túl negédesre sikerül a blog. Úgy tűnik, hogy itt minden tökéj, és az ölünkbehullik minden. Ami így is van, mindent hozzánkvágnak, amire Zsombornak szüksége van - és amire nincs, azt is. De ilyen dolgok is vannak :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr1004458777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása