HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.09.13. 16:05 mereibinet

Spéci ágy Magyarországon

Címkék: utazás alvás segédeszköz ágy

Korábbi bejegyzésemben (amit itt olvashattok) áradoztam arról az ágyról, amit itt Angliában kaptunk azért, hogy a gyerkőc biztonságban aludhasson. Mivel augusztusban ismét haza látogattunk, ezért kedvenc OT-nak, Kate-nek felvetettem az otthoni biztonságos alvás problémáját.  A következő javaslatok születtek:

  1. álom utiágy - ezt már én is megtaláltam, de az egyelőre nem fér még bele a keretbe, a maga potom 3 ezer font körüli összegével. Erről is olvashattok ebben az írásomban.
  2. sima matracon alvás: Zsombor szobájában néhány játék a földön, illetve gyerkőc által is könnyen elérhető helyen van. Ez még nem lenne gond, de őt egyszerűen nem lehet lebeszélni arról, hogy végkimerülésig játsszon. Tehát még véletlenül sem marad a matracon, hanem hálózsákban zsákbanfutást előadva eljut a játékokig, és azokkal addig játszik, amíg a szőnyegen összeesik. Ha felemelem, és megpróbálom a matracra fektetni (ez általában éjjel 11 és 12 közötti időszakra esik), akkor felébred, és kezdődik a móka előről... Ha melléfekszem, akkor anyajáték van. Rámmászik, szemet kiszed (próbálja kinyitni, amikor alvást színlelek), orrot lecsavar, fogat húz, gyomrot tapos, ujjakat csavar, és egyéb "kínzásoknak" vet alá. Alvás ilyenkor is kizárt.
  3. sátor: nem mondom, hogy nem néztem furán, amikor Kate előadta a szobában való sátorozás lehetőségét, de még ez tűnt a leginkább megvalósíthatónak. Szerencsémre a Decathlonban éppen nyári vásár volt, így beszereztem egy egyszemélyes pop-up sátort. Ez olyan sátor, amit ha feldobok kerek, ha leesik sátor. Pont nekem találták ki. (Ugyebár fősuli után elment(ünk) 4 lány Görögországba sátorozni.... hát majdnem a szabad ég alatt töltöttük a nyaralást...). Ennyit az én sátorállítási képességeimről. Ezek ellenére ez a fajta sátor tényleg egy perc alatt állt, cövekekkel lerögzíteni nem kellett - a szobában sátorozásnak is megvannak a maga előnyei :)

A neten így nézett ki:

sátor1.jpg

Így ennél a megoldásnál maradtunk. A sátorozás tökéletesen bevált. Egy matracot beleeszkábáltam a sátorba, és kezdődhetett a próba. Voltak ugyan kétségeim, hogy a mostanában mindent egércsalád módjára szétrágó gyerkőcöm mennyi idő alatt rágja át magát a duplafalú sátoron, de szerencsére olyan sűrű és fárasztó volt a programunk, hogy egyik este sem kellett sokáig győzködni Zsombort, hogy aludjon el. Alább láthatjátok, hogyan is nézett ki a szoba és a sátor. A sátorban a világos kupac, az őlordsága, ahogy alszik az "ágyában".

sátor2 (800x600).jpg

Mint kiderült még jobb is volt - bizonyos értelemben - ez az ágy, mint a nagyon spéci rácsos ágyunk Angliában, mert a sátornak ugye nem merev a fala. Tehát amikor éjszaka Zsomborom elkezdte rugdosni az "ágy" oldalát, az nem döngött, így mindenki tudott nyugisan aludni a másik szobákban, csend volt. Egyetlen hátránya az volt, hogy az amúgy is meleg időben ezt a kis sátort gyorsan belehelte a gyerek, és melege volt. Viszont télen a fűtéssel lehet vele spórolni :) Ezen felül még az egészséges gyerkőcök is irigyelték, hogy Zsombor bezzeg sátorozhat... :)

Egy szóval mindenkinek ajánlom, akinek hasonló "szökős" gyerkőce van. Szökés biztos, a gyerek nem tudja magát megütni, más sérülés veszély sem áll fenn. És ha az árakat nézzük, tízezer forint nem is nagy ár egy ágyért, főleg nem egy biztonságos ágyért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr424770531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása