HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.01.09. 09:30 mereibinet

Spéci iskolák 4. rész

Címkék: iskola hétköznapok tanítás segítés sérült gyerek spéci iskola

Tehát Zsomborom elkezd iskolába járni (Ugye ez nem most történt, hanem októberben...). Első hetünk az elég húzós volt. Hajnalok hajnalán kirángatni Zsombort az ágyból, megreggeliztetni - bár elvállalták a bentlakásos rész gondozói, hogy megetetik a gyerkőcöt, de Zsombornál ez nem olyan egyszerű. Kellőképpen óvatos - üldözési mániás ? :) -, és idegenektől nem fogad el kaját. Igaza van! Mit lehet azt tudni, ki mit csempész bele az ételbe, italba. A filmekben is sokszor akkor van a gond, árulás, bonyodalom, amikor a főhős/főhősnő könnyelműen megeszik/megiszik valamit - mint legutóbb a Három testőrben ugye szegény Athos...

No, de visszatérve hajnali rohanás, egyik gyerek egyik suli hétre, másik gyerek másik suli 1/4 8-ra, anya munkába 1/2 8-ra. Még szerencse, hogy csak részmunkaidőben dolgozom, így mielőtt a fordított kör lenne  a gyerekbegyűjtésben, van időm szusszanni. Vagyis rosszul írom, mert délután már csak Bendegúzért kell mennem, Zsombort taxi hozza. Hát hiába, kérem, aki uri sorba születik, az nem ül holmi poros Mazdába. Hosszútávon egyébként reggel is taxi viszi Zsombort suliba, csak ennyire hajnalban még a taxisofőrök is alszanak... Nem tudom feltűnt-e, de ebben a félig-meddig taxizós megoldásban - illetve a későbbi teljes taxis megoldásban - a szülő nem találkozik a tanítókkal, gondozókkal stb. Hogyan kommunikál az iskola és a szülő? Természetesen üzenőfüzettel. De mivel sok gyerkőc nem tudja elmesélni otthon, hogy mi is volt a suliban, megette-e a barnaszószos, sótlan, fűszertelen, pároltzöldséges izét ebédre; megharapta-e a csacsi fülét csacsigolás közben (Zsombor még otthon a Gézengúzos kutyatornán megrágcsálta szegény kutyus fülét...), és mindezt leírni kitenne egy kisregényt naponta minden gyereknél, ezért egy nagyon frappáns kis táblázatot szerkesztettek, ahol be lehet jelölni a rutin feladatokat, és van külön hely a megjegyzéseknek, ahová a hosszab kifejtést érdemlő napi eseményeket írják le. Beszkenneltem egy oldalt (mert most már szkennerünk is van), így néz ki:

 A magyar szöveg természetesen nincs benne az eredetiben, azt én aplikáltam a képre, hogy lássátok milyen jól bírom az angol nyelvet :D

Szerencsére ez a hét hamar eltelt, jött az őszi szünet, utánna pedig már nem kellet a kölköknek hajnalban kelni (sem nekem), így beállt minden a normál kerékvágásba.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr143530174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása