HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.02.07. 13:53 mereibinet

Újra onlány

Végre újra van netünk itthon. Három hétig tartott, amíg a BT (helyi Matáv) kiért, és tíz perces munkával behúzott egy drótot a szomszédos oszloptól a házig. Nagyon fura, hogy itt a levegőben viszik a kábelt, míg otthon a föld alatt. Így egy kicsit kábeles lett az udvar, de végre nem vagyunk elvágva a külvilágtól!

 

Az ígéretem, hogy néha bekacsintok, tényleg csak néhára sikerült, mert időközben barátkozni kezdtünk az angol bacikkal. Először Bendegúznak lett torokgyuszija, majd természetesen, elkaptam én is. Ezért az elmúlt héten teljesen kiesett a könyvtáras netezés.... A betegeskedés alatt megint gazdagabb lettem egy tapasztalattal: mindent a szánkba venni, és nyalogatni, jó dolog. Zsomborom mindent a szájába vesz, és nyalogat - de tényleg mindent -, ezért nagyon résen kell nála lenni. A lakásban még rendben is van a dolog, de kint az utcán, már rázósabb. Múlt héten érkezett meg Zsombor kerekesszéke. Furcsa ilyen kis méretben látni ezt az eszközt. A kerekesszék központban úgy látszik, nem voltam elég meggyőző Zsombor szabadulási képességeinek ecsetelése kapcsán, ugyanis tettek rá négypontos övet, de... A csípőjét rögzítő lenti övvel nincs is gond, tényleg nem tud előrecsúszni, ha be van kapcsolva. No, de a vállánál húzódó öv - ami azt akadályozná, hogy a gyerkőc előre, illetve oldalra tudjon hajolni - köztünk szólva gyenge próbálkozásra sikerült. Drága Houdinim 2 másodperc alatt szabadítja ki a vállát és a karját ebből a rögzítőből. Így természetesen szabadon tud dülöngélni. Ez annyira nem is lenne gond, mert a kerekesszék elég stabil ahhoz, hogy ne boruljon fel. Viszont a hátsó kereke van annyira nagy, hogy oldalra hajolva Zsomborom azt nagyon jól el tudja érni, és simogatva érzékelni, hogyan forog menetközben a kerék. Ez a kerék azonban érintkezik a járdával, pocsolyával, sárral... Kutyagumi szerencsére nem nagyon van, mert itt összeszedik az emberek a kutyájuk után, és zacsistul a kukába dobják a cuccost. De akkor is... Betegségünk miatt csak hétvégén próbáltuk ki a széket. Mire elértünk a játszótérre, addigra Zsombor úgy nézett ki, mint aki a kutyaszart egyenletesen szétkente az arcán. Itt a hegyek miatt a föld vörösesbarna árnyalatú.... A tenyerén szószerint centi vastagon volt a kerékről ráragadt sár. Természetesen a játszótéren is minden játékot meg kell kóstolni, csak úgy lehet rajta játszani... Viszont egyedül ő nem volt beteg a családban. Oké, néha hurutos a lelkem, de láza már évek óta nem volt. Szóval emberek aki nem akar beteg lenni annak irány a park, és induljon a nyalogatás :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr974075202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása