HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.02.29. 23:00 mereibinet

Miénk itt a tér - a játszótér

Címkék: hétköznapok játszótér

Magyarországon még egyelőre országos hír, a híradóban is bemondják, amikor egy-egy olyan játszótér készül el, amelyik akadálymentes, illetve vannak olyan játékok, amiket kerekesszékes gyerekek is tudnak használni. Itt nincs hangos hírverés, színes plakát, nincs csili-vili tábla vagy külön csak kerekesszékeseknek park. Nincs semmi... Először, amikor elmentünk erre a játszótérre, nem is tudatosult bennem, hogy mit látok. Majd szépen, lassan bekúszott a tudattalanamból a tudatosomba, és akkor megláttam azt, amit addig csak néztem:

Most éppen nem Zsombort kell csodálni (bár említésre méltó, hogy most már nem babahintában  hintázik, hanem leesés nélkül - minimális segítséggel - a nagy hintán). Ééééés nem is engem... Hanem a háttérben, a piros karikával jelzett rész. Látjátok? Nem? Akkor másik szemszögből:

Igen! Ez egy felhajtó kerekesszékes gyerekeknek. Így tudják megközelíteni a kalózhajó tatját, a kormányát, és a csúszdát.  A rámpán a fordulóknál pedig különféle játékok vannak a "falon": labirintus, torpedó, stb. Ez nem egy nagyváros spéci játszótere. Ez a hozzánk legközelebb levő - kb. 3 perc gyalog - kicsi, kissé már lepusztult játszótér. És íme, így fest egy igazi kerekesszékes fent a kormánynál:

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr244227535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása