HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.03.13. 13:58 mereibinet

Hitech sérült gyerekeknek

Címkék: fejlesztés tanítás segédeszköz

avagy hol tart már a tudomány....

Ma már elképzelhetetlen, hogy egy gyereknek ne legyen valamilyen elektromos játéka, számítógépe, Xboxa (vagy valami hasonlója). A játékboltok és az internet ontják a számítógépes játékokat, a játékkonzolokhoz való újabb és újabb programokat. Természetesen vannak közöttük oktató-fejlesztő játékok is, amiknek a pozitív hatásairól első kézből van tapasztalatom (Bendegúz már úgy kezeli a számítógépet, hogy az iskolában ő  mutatta meg a pedagógusoknak, hogyan lehet telepíteni a Google Earth-t). Errefelé azt tartják, hogy  sérült gyerekek sem kevesebbek, mint az egészséges társaik, és ugyanúgy van joguk játszani számítógépes játékokkal, játékkonzolokkal, mint bárki másnak. Igen ám, de a legtöbb számítógép, játékkonzol nem alkalmas arra, hogy mozgásukban, vagy értelmükben korlátozott gyerekek játszanak vele. Ráütnek, leejtik, megrágják, nyálukat rácsorgatják, stb. Ezért itt szinte minden nagyobb alapítványnak van egy csapapta (vagy megbíz külsősöket) arra, hogy fejlesszenek szoftvereket és hadvereket úgy, hogy a meglevő kütyüket alkalmassá tegyék spéci használatra is. Az egyik ilyen fejlesztés a "switch", amit egér helyett lehet használni a számítógépes játékokkal. Természetesen szépszámban lehet találni "switch adapted" (switch-re átalakított) játékprogramokat CD-n és online, fizetőset vagy ingyeneset.

A legújabb - ami nekem új, nem biztos, hogy itt is újnak számít - az iPad keret/védő sérült gyerekeknek. Mivel már szépszámmal akadnak iPad-hez spéci játék/fejlesztő szoftverek, ezért a fejlesztők megalkották az iPadet ultrán védő tokokat/kereteket. Három ilyet találtam:

1. Big Grips Frame iPad keret

ipad cover.jpg

Ez iPad 1-hez és 2-höz való keret. Élénk színű, puha gumi keret. Külön kapható hozzá állvány, amibe bele lehet állítani, és asztalra vagy a földre helyezni. Mivel puha, ezért nem nekünk való - Zsomborom az első alkalommal rágná le az iPadről a keretet (bár még iPadünk sincs :)). Viszont védi az eszközt az ütődésektől. Kivéve, ha a hátuljára, vagy a képernyőjére esik, mert ott nincs védelem.

2. iGuy iPad keret

ipad case2.jpg

Kinézetre ez a kedvencem. Élénk színű, két oldalán nagy fogantyúval. Ez nem-mérgező puha habból készül (szintén nem Zsombor kompatibilis). Azt írja, hogy filmnézésre nagyszerű, de nem igazán stabil, amikor álló helyzetben van az iPad, és úgy próbál valaki játszani rajta. Kár pedig jópofa :)

3. Griffin Survivor Military Case (avagy túlélő katonai keret)

ipad military case.jpgÁááá, ez a nekünk való! Ez a keret polikarbonátból készült, törés- és rázkódásbiztos. Valamint beépített  "kijelző pajzs" is van hozzá, ami a képernyőt hivatott védeni. Szóval ezzel a kerettel megvédjük az iPadet a portól, esőtől, kosztól, a rázkódástól. Aki tesztelte megesküszik rá, hogy harapás- és nyál-állóvá teszi az eszközt. Bár ez a legcsúnyább, mégis ha lenne iPadünk, Zsombor csak ezzel együtt kapná meg.

Az ára sem durva, 30-50 font körül van...  Már csak az iPadet kell kifizetni :)))

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr184314048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása