HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.06.29. 12:31 mereibinet

Levelezés

Címkék: iskola spéci iskola makaton

Ebben a korábbi írásomban mutattam be, hogy milyen módon kommunikálunk a gyerkőccel. A Makaton azóta már alakul - a kezeim sem gabajodnak össze állandóan :) Sőt evéseknél a gyerkőc kiveszi a kezemből a kanalat, és az én kezemet használva elmutogatja a "finish" (vége) jelet.

Van a Makatonnak egy "írott" formája is, erről az anyagokat itt találhatjátok. Tegnap az iskola küldött haza egy levelet. Ez nem újdonság, hiszen egy héten 1-2 levél minimum van. De ez a levél nemcsak a szülőknek szólt, hanem a gyerekeknek is. Velük közösen kellett elolvasni, és kiválasztani, hogy mit is szeretne a gyerkőc. Ugyanis az iskolában jótékonysági vásár lesz, ahol lehet venni muffinokat (cupcake), egész tortákat, zsákbamacskát, stb. Mivel a gyerekek eszik meg a megvett cuccot, ezért nekik illik választani. Ezért nemcsak "normál" írással volt leírva a levél, hanem Makaton szimbólumokkal is. Így nézett ki:

img065_1.jpg

Még szerencse, hogy normál írással is ott volt, mert a szimbólumok értelemzésével még igen csehül állok (vagy inkább sehogy). Így ma jótékonykodunk, és ez olyan jó, hogy mi, akik segítségre szorulunk, mi is tudunk segíteni másoknak. Csepp a tengerben...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr514618976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása