HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.02.14. 08:15 mereibinet

Valentin nap helyett - spéci iskolák 5.

Címkék: iskola fejlesztés tanítás spéci iskola

A kommunikáció és a kapcsolattartás nem az erősségem :( Ezt mindenki megtapasztalja, aki ismer. De nem azért nem hívok fel, skype-olok, vagy emailezek emberkéknek, mert nem akarok velük szóbaállni, hanem mert ilyen galád vagyok, és ezek a dolgok nálam a sokadik helyre kerülnek. No, de itt nevelnek keményen a rendszeres kapcsolattartás, kommunikáció fontosságára. Minimum hetente egyszer jön levél a pedagógustól, vagy az iskola nővértől, vagy a logopédustól, az OT-tól (aki az eszközöket igényli), a látás fejlesztőtől, stb. Természetesen választ is várnak ezekre a levelekre - írásban, vagy szóban. Havonta jön az igazgatótól hírlevél. Ez is általában tartalmaz olyan részt, amiben a szülők véleményét kérdezik. Itt is elvárják a választ, és meg is köszönik azt.

Januárban az iskolában ellenőrzés volt. Fekete öltönyös, nyakkendős "tanfelügyelők" (5 db) figyelték az osztályokat, készítettek feljegyzéseket az oktató-fejlesztő tevékenységekről, az ellátásról, a légkörről, stb. Előtte érkezett egy levél, hogy legyünk szívesek kitölteni egy kérdőívet az iskoláról, ezzel segítjük az iskola értékelését. Miután az egész kör lezárult, én el is felejtettem a dolgot. Magyar suliban maximum pletyka szinten értesültünk a "tanfelügyelő" véleményéről. Itt, nem. A múlt héten nagy paksaméta érkezett a suliból, szép, nagy borítékban. Mint kiderült az iskola elküldte az ellenőrzés eredményét. Az igazgató írt egy rövid összefoglalót az értékelésről, de másoltak az eredeti jelentésből is minden szülőnek. Nem mazsolázták ki csak a jót, a pozitív dolgokat, hanem az egész jelentést elküldték. Benne a következők:

  • általános leírás a suliról (hányan járnak ebbe a suliba, hány tanár van, stb.
  • miben kell fejlődnie a sulinak: az információs és kommunikációs technológiák jobb használatában a tanításban és az óratervezésben (ennyi)
  • a tanulók fejlődése: az előző - 3 évvel ezelőtti ellenőrzéshez képest
  • a tanítás minősége
  • a tanulók biztonsága, a tanulók magatartása
  • a vezetés, menedzsment értékelése
  • összefoglaló táblázat a leírtakról
  • egy szószedet, szómagyarázat a jelentésben használt szakkifejezésekről
  • egy levél az iskola tanulóinak, amiben megköszönik az együttműködésüket, és leírják az iskolájuk értékelését (röviden, érthetően)
  • weboldal cím, ahol megnézheted, hogy a többi szülő mit gondol az adott iskoláról (névtelenül persze)

Van még mit fejlődnünk? Azt hiszem, nagyon is...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr794103594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása