HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.06.04. 08:13 mereibinet

Tipi angol

Címkék: szabadidő kerti parti golden jubilee

Most hétvégén ünneplik itt Angliában (illetve az Egyesült Királyságban és csatolt részeiben) a királynő gyémánt jubileumát - mármint hogy hatvan éve ül a trónon. Ebből kifolyóljubilee logo.pngag hosszú hétvége van most. Az utcák, házak, kertek, kirakatok felzászlózva, mindenhonnan a királynő képe néz ránk. Az ünnepség-sorozathoz tartozik, hogy mindenhol garden party-kat tartanak. Mi is egy ilyenen vettünk részt.

Az egész udvar piros-kék-fehér színben pompázott. Sokan a résztvevők közül is ilyen színű ruhákban jelentek meg, volt aki az arcfestés nemzeti színű változatát jelenítette meg, volt akire a nemzeti lobogó szakadt rá, sőt volt még egy királynő utánzatunk is. Nagyon angolos időjárást sikerült kifognunk a kerti partihoz - egy perc napsütés, egy perc eső (az a fajta, amit itt "shower"-ként emlegetnek: aprószemű, alig látható eső), aztán újra nap, eső, és így tovább percenkénti váltásban. Szóval hurolkodtunk ki és be, aztán a társaság két részre szakadt, volt aki kint maradt a percenkénti eső ellenére is, és voltak akik a benti falatozást választották. Nemcsak a dekoráció és az emberek voltak nemzeti színűek, de a desszertek is. Volt rengetegféle cupcake (muffin-féle), természetesen ezek is piros-kék-fehér színben. Rám jellemző, hogy a nagy készülődésben sikerült itthonfelejtenem a fényképezőképet, így a mellékelt képek nem azon a partin készültek, ahol voltunk, de igyekeztem nagyon hasonló képeket leszedni a netről. Tehát a cupcake-ek valahogy így festettek:

Jubilee-Cupcakes.jpg

A normál nagy torta pedig valami ilyesmi volt, csak nem gyümölccsel a tetején, hanem színes drazséval.

jubilee cake.jpg

Ezek után már írnom sem kell, hogy a papír tányérok és poharak is mind angol színekben pompáztak, sőt az asztalokon is voltak kis nemzeti színű zászlók. Ez így elég töménynek tűnhet, de nem volt az. Igazából nagyon jól nézett ki az udvar és a belső tér is. Elgondolkodtam, hogy ha valaki Magyarországon egy ilyen kerti sütögetést tartana, akkor biztosan totál hülyének néznék, de legalábbis erőteljesen szélső jobbosnak... No, de visszatérve: az angolok mondták, hogy ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy összejöjjenek, beszélgessenek, egyenek, igyanak a hivatalos ünnepségek előtt. Persze nem csak ez az egy parti volt, nagyon sok helyen jöttek össze az emberek ünnepelni. Hazafelé jövet belebotlottunk egy útlezárásba, mert ott meg egy egész utca összefogásával street party (utcai parti) zajlott.

Így sikerült bepillantást nyernünk, hogy milyen is egy igazi angol kerti parti. Beszélgetős, meleg, barátságos eszem-iszom.  A gyerekeknek volt külön játszó sarok és kézműves foglalkozás - így a felnőttek tudtak egy kicsit beszélgetni (mármint akik éppen nem a gyerek programoknál segédkeztek). A legnagyobb különbség egy magyar kerti sütögetéshez képest az volt, hogy itt nem szakadt minden a házigazda nyakába. Egy nagy össznépi dobjuk össze amink van eszem-iszom volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr44563664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása