HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2012.07.28. 17:15 mereibinet

Tanév vége

Címkék: iskola hétköznapok nyári szünet

Jelentem, eljött ez is! Vége az iskolaévnek, irány a 6 hét szünet. Ráadásul, ahogy vége lett a tanévnek, elállt az eső és süt a nap. Itt a nyár!

summer.jpg

Mielőtt azonban belemerülnénk teljesen a nyárba, egy kis évvégi híradó. Angol iskolákban nincs meg az az állandóság, mint otthon, vagyis nincs az a rendszer, hogy évekig ugyanaz az osztálytanító vagy osztályfőnök. Itt minden évben új tanár(ok) jön(nek) az osztályba. Így Zsombor is új tanárokkal ismerkedik meg szeptembertől. Ráadásul új osztályba is kerül, eddig a Little Oaks Blue csoportjában volt, szeptembertől átkerül az Orange csoporta. Itt - mondták a mostani tanárok- kevesebb az autista gyerkőc, több Zsomborhoz hasonlatos tanuló van. Ráadásul az osztályterem is inkább  sensory-based - magyarosan: érzékszerveket jobban stimuláló(?). Kisebb a létszám, gyakrabban látogatja őket az OT (aki az eszközöket, fejlesztéseket intézi), stb. stb. Szóval úgy néz ki, hogy egy neki jobban megfelelő környezetbe/osztályba kerül a gyerkőc. Az Orange osztályban jelenleg 6 gyerek van, 3 lány és 3 fiú, Zsombor lesz a 4. fiú. Valamint ő lesz a legfiatalabb.

orange.jpg

Így tehát kinőtt a little (kis) osztályból, és továbblépett felfelé a ranglétrán. Szerencsére azért úgy néz ki, hogy Zsombor kedvenc tanár asszisztense (aki eddig is a legtöbbet foglalkozott a gyerkőccel) megy vele az Orange osztályba, így valami állandóság is marad a sok változásban. Gyerkőc eddig jól viselte a kisebb nagyobb változásokat, ezt is biztos megugorja :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr834683727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása