HTML

Cerebra

A Cerebra egy halmozottan sérült, agyi bénulással (cerebral palsy) diagnosztizált gyerkőc életét mutatja be, akinek a szülője úgy döntött, hogy Angliában próbálják meg kiaknázni a kisfiúban rejlő lehetőségeket.

Egy halmozottan sérült gyerkőc élete Angliában

2011.12.22. 09:43 mereibinet

Spéci iskolák 3. rész

Címkék: iskola segítés sérült gyerek spéci iskola

Az előző részt ott hagytam abba, hogy a szakvélemény elkészülte 26 hetet vesz igénybe. Gyerek jött augusztusban, +26 hét az kb. annyi mint február közepe.... Ááááá, addig nem járhat suliba? Válasz vállvonogatás... Angol gyerkőcöknél ugye időben elkezdik a processzt, így nincs késlekedés. De külföldi gyerek, külföldi szakvéleménnyel????

Úgy látszik csak én vagyok egyedül az a dilinyós anya, aki a sérült (plusz nem sérült) gyerekét külföldre rángatja, mert tele van a hócsukája az otthoni állapotokkal. Szóval várunk.... Néhány nap múlva családi őrangyalunk - AKA Sharon - hív, hogy semmi gond, nem kell megvárni a végleges szakértői véleményt, mehet Zsombor suliba. A bökkenő annyi, hogy nem én választhatom meg az iskolát, hanem a council (tanács) jelöli ki. És mivel nincs szakértői vélemény, nem tudunk fellebbezni a döntés ellen. El kell fogadni, és abba a suliba járatni a gyereket, ahová a council mondja. Hmmm... Még sem olyan rózsás a helyzet itt, mint gondoltam? No, de lássuk, mi lesz. Council döntés: a hozzánk legközelebbi suliba kell járnia Zsomboromnak. Annyira nem duzzogok, ez az a medencés suli, ahol liftezik a medence alj, plusz péntekenként csacsigolni járnak, plusz interaktív tábla, plusz 9 gyerekre 7 felnőtt. Üsse kavics, elfogadjuk...

Irány ismét a diri. Sajna most rögtön nem tudja felvenni a fiamat, mert a council még nem küldött hivatalos iratot a döntésről, és addig ők nem kapják meg azt a pénzt, ami Zsombor után járna. Nem árulta el, hogy mennyi, de gyanítom, hogy nem az az éves pár százezer Ft, amit otthon kap egy intézmény egy gyerek után, ugyanis az igazgató közölte, hogy mivel Zsombor lesz a tizedik gyerkőc az osztályban, ezért plusz egy tanár asszisztenst fel kell venni.... Na már most egy-egy tanárasszisztens fizetése egy vagyon... Bele sem tudok gondolni, mennyit perkálhat az állam az iskolának, hogy felvegye a gyerekemet.

Felvetek még egy problémát - nehogy már szegény dirinek ne legyen mivel foglalkoztatnia az agyát -, én ugye 1/2 8-ra járok dolgozni (hát igen, nem agysebész vagyok Angliában), és a másik gyerek "breakfast club"-ba jár, hogy időben beérjek a munkahelyemre. A gondozónknak nincs se jogsija, se autója amivel hordani tudná a gyereket suliba, van-e reggeli klub a suliban? Nincs... Basszus! Akkor mi lesz? Nem hagyhatom ott a gyereket reggel... Kupaktanács abban a pillanatban összeül. Értsd jelen van: diri, diri helyettes, osztályfőnök, Occupational therapist (valaki tudja ezt magyarul?) és a suli nővér. Ötlet, ilyen hajnalban csak a bentlakásos rész van nyitva. Mi lenne, ha Zsombort odavinném, ott ellenne 9-ig, amikor kezdődik a suli. Részemről rendben! De ugye nem lehet dönteni a bentlakásos rész feje felett. Így a rögtönzött kupaktanács kibővül ennek a résznek a vezetőjével. Rábólint! Indul a banzáj.....:) Zsombor ismét iskolás lesz :))

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cerebra.blog.hu/api/trackback/id/tr473485302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mereibinet 2011.12.22. 11:32:34

Ne aggódjatok! Zsombor nem december közepéig nem járt iskolába. Még mindig nem értem utol magam, tehát ez bejegyzés erőteljesen a múltra vonatkozik. Zsombor október közepén kezdett iskolába járni...
süti beállítások módosítása